К основному контенту

Kasutatavus veebis (12. nädal)

Veebis on kindlasti palju nii hea, kui ka paraku halva kasutatavuse näideid. 

Üks suurepärase kasutatavusega leht on minu jaoks Spotify. Õpimine kuidas seda kasutada võtab vaid paar minutit. Isegi kui teed pausi kasutuses, switchid mõneks ajaks kas Apple Music või Tidal peale, kui tuled tagasi - kohe mäletad kuidas kasutada, nii et meeldejäävusega on samuti kõik korras. Et lisada laulu "lemmikutesse", on vaja teha vaid ühe kliki, samuti kõik kasutaja playlistid on ühes kohas, nii et võib öelda et Spotify on tõhus. Rahulolu Spotifyga on ka kõrge - see on juba kaua olnud esimene ja populaarseim teiste streaming rakenduste seos. 

Üks halvemaid näideid on Aliexpress. Alustades sellest et kogu leht näeb kohutavalt välja. Muidugi leida sõna Search pole raske, aga et leida just seda toodet mida vaja on, on raskem, kuna erineva kolu on seal liiga palju. Tootekategooriaid on tuhat ja üks. Orienteeruda ja jätta meelde kus on sulle vajalik tootekategooria on keeruline. Minul isiklikult ei ole kogemust Aliexpressi kasutamisega, aga sõbrade kogemus ei olnud täiesti positiivne. 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arendus- ja ärimudelid (11. nädal)

Arendusmudel Red Hat pärineb Ameerikast ja tegeleb tarkvara arendusega Linux ning Fedora baasil. Praegu IBM omandab Red Hati. Arendus toimub agilise mudeli järgi, kasutatakse open source-i, ning soovitatav tulemus on saadud palju palju inimeste panusega. Red Hati lehel on ka mainitud küberkaitse. Sest et arendusega tegelevad paljud inimesed, võimalus märkata ja parandada vigu ja vältida probleeme kaitsega suureneb.  Ärimudel Nagu oli ka selle nädala teema Wikis kirjutatud, Red Hat pakkub  t ervikliku tugisüsteemi kindla kaubamärgi all. Red  Hati tarkvara ostja saab ligipääsu nende toetusmehhanismile ja valmis tarkvara müümise asemel, Red Hat kogub kasutajate panuseid projektisse ja müüb valmis toodet enda nime all. Red Hat samuti pakub tasulisi koolitusi enda tarkvara kasutajatele, et nad võiksid kasutada seda ise.

Teistmoodi IT (13. nädal)

iPhone kasutajana on ikka asju ja funktsioone millest ma ei teadnud varem, kuna minul ei olnud vajadust nende jaoks.  Üks neist on näiteks VoiceOver. VoiceOver on ekraanilugeja, mis kirjeldab täpselt, mis toimub Apple seadme ekraanil. Tehnoloogia on kasutatud iPhone'is, iPadis, Macis, Apple Watchis, Apple TV-s või iPod touchis, nii et on lihtsam navigeerida kuulates. VoiceOver abiga saab uurida üksikasju piltidel olevate inimeste, teksti, tabeliandmete ja muude objektide kohta. VoiceOver võib kirjeldada ka inimese asukohta piltidel olevate objektide suhtes. VoiceOveri toimingud sünkroonitakse automaatselt kõigis seadmetes ja selle helitugevus reguleeritakse rääkimise ajal. Veel üheks eeliseks on see et kui lülitatakse taskulambi kogemata sisse, annab uus hoiatus teada, et see on sisse lülitatud. Selle nädala postituse kirjutamisel proovisin ka ise seda kasutada. See oli uus ja tundus alguses ebamugav, aga kui harjud sellega, olen kindel et aitab oma seadme kasutamisel. Nii Apple, k